Konar Pożyczki - jakie macie opinie?

Najnowsza odpowiedź: Środa 2 styczeń 2019 12:41
Gość
Gość

Dostałam reklamę firmy Konar Pożyczki, piszą że nie sprawdzają BIK, KRD i innych rejestrów oraz że pożyczkę może dostać nawet osoba zadłużona nawet z zajęciem komorniczym. Trochę to zastanawiające, co myślicie o takiej ofercie czy to prawda co piszą?

Napisz odpowiedź

Środa 25 marzec 2015 11:40
uważny
uważny

zobacz koszt połączenia za minutę - prawie 8 zł
to chyba od razu mówi samo za sienie

Skomentuj odpowiedź

Środa 25 marzec 2015 11:45 | Gość

dzięki, faktycznie można się domyślić o co chodzi

*cena za minutę połączenia 7,69 zł z Vat

Wtorek 19 maj 2015 10:04 | Gość

na ich stronie jest taki tekst
"Nie jesteśmy w stanie zapewnić Państwa, iż w najbliższym czasie zostanie zawarta pożyczki, czy chwilówki online, na przedstawionych przez Państwa warunkach."

Pomijając fakt, że brzmi to trochę jak wyjęte z translatora, to polecam mieć na uwadze początek tego tekstu, a dokładnie cztery pierwsze wyrazy.

Wtorek 19 maj 2015 18:31 | Gość

Skoro nie biorą prowizji to na czymś muszą zarabiać. Allegro zarabia na prowizji i na dodaniu oferty. Najważniejsze, ze można przez nich dostać gotówkę.

Czwartek 21 maj 2015 10:44 | Gość

a jest tu ktoś kto dostał u nich pożyczkę i może opowiedzieć szczegóły

Wtorek 11 sierpień 2015 23:33 | Farguson

Nie zgadzam się jeśli można. I nie chcę chwalić nikogo, ani nie zmuszać do dzwonienia na drogie infolinie. Powiem tylko tyle, że ja dostałam pożyczkę z konarpozyczki.pl i mogę pochwalić tą stronę czy portal jak to zwać. Jest parę innych naśladowców, którzy robią to o wiele gorzej i nic z tego nie wychodzi. Jest kokos.pl, potężny i jak najbardziej uczciwy, ale są też podróbki, których należy unikać.

Środa 12 sierpień 2015 14:03 | Gość

ahahahaha a co ten cały konar ma wspólnego z social lending? bo jakoś nie dostrzegam zbieżności. I to porównanie do Kokos.pl wysoko się oceniacie oj wysoko :D

Środa 9 wrzesień 2015 0:03 | girbo

Fakt, że nie tanio, bo rachunek za telefon dostałam na 75 zł, ale pożyczkę dostałam. To super działająca firma. Według mnie nie ma lepszej strony dla zadłużonych. Poza tym drogim telefonem, który jak by nie było trochę odstrasza, reszta jest wszystko za darmo. Masz opiekuna, prawnika, mało tego, jak dobrze zagadasz to pomogą Ci gratis jak masz problem z windykacją albo z komornikiem. Miałam do spłaty ponad 40 000 zł u komornika. Załatwili pożyczkę, a z komornikiem załatwili spłatę całości w kwocie dokładnie 29 769,45 zł. Reszta dla mnie. Wiadomo, że mają układy z bankami, komornikami, i niech na tym zarabiają i na telefonach też, ale wreszcie jest ktoś kto pomaga ;)

Sobota 19 wrzesień 2015 22:21 | Jadzia

Też mi dzięki firmie i stronie umorzył komornik odsetki i spłacam bezpośrednio znowu bankom. Odsetki były większe niż należność. Musiałam zapłacić jednorazowo 10% długu, który pożyczył mi przez stronę pan Marcin. C mam telefon i chętnie podam zainteresowanym. Nie wiem jak oni to ale robią skutecznie. Uwierzcie mi, samemu z długów się nie wyjdzie, jest potrzebna pomoc kogoś, który w tym siedzi i wiadomo, że na tym zarabia, ale najważniejsze jest to, że dzięki nim ratujemy nasze tyłki.

Wtorek 6 październik 2015 11:35 | NUI

witam czy moze pani podac nr tel?

Środa 2 marzec 2016 19:05 | Kajka

Czy może mi pani podać nr tel do tego pana Mariusza

Czwartek 3 marzec 2016 11:04 | Gość

jakiego Mariusza? po co drążysz ten temat, za mało płacisz za telefon?

Środa 2 styczeń 2019 12:40 | Marta

Lepiej skorzystać ze sprawdzonego porównania pożyczek na przykład Pożyczki przez internet bez zaświadczeń gdzie znajdziecie wszystkie sprawdzone firmy pożyczkowe.

odpowiedz

Środa 25 marzec 2015 11:49
Gość
Gość

Skomentuj odpowiedź

Środa 25 marzec 2015 11:52 | Gość

to prawda, koszt telefonicznego połączenia to prawie 8 zł za minutę!

Wtorek 19 maj 2015 9:44 | Gość

sprawdziłem, kontakt mailowy jest, ale z formularzem to prawda, wpisując cokolwiek zawsze jest weryfikacja pozytywna!!! Formularz nie sprawdza niczego, wpisując byle co otrzymujemy komunikat - weryfikacja pozytywna! To daje do myślenia!

Wtorek 19 maj 2015 21:50 | Gość

No chyba, że dostałeś już pożyczkę i jej nie spłaciłeś - wtedy po wpisaniu PESEL jest negatywna. Ja niestety nie spłaciłem i mi tak wyskoczyło. Pewnie mają swoją bazę nierzetelnych.

Środa 20 maj 2015 13:06 | Gość

Człowieku wpisując nawet jakieś 123456 itp daje pozytywną weryfikację więc jaka to może być weryfikacja? to nie jest weryfikacja tylko mydlenie oczu tym co wpiszą poprawny pesel i myślą że zostali zweryfikowani. Nie zmyślam! Sprawdziłem!

Wtorek 4 październik 2016 20:08 | Gość

już poprawili, teraz trzeba wpisać prawidłowe dane

odpowiedz

Środa 25 marzec 2015 21:28
Januszek
Januszek

To nie wałek tylko takie allegro dla poszukujących pożyczek pozabankowych. Wcztałem się w ich stronę bardzo mocno. Dajesz u nich swoje ogłoszenie ile potrzebujesz pieniędzy i na jaką ratę Cię stać, a oni zamieszczają na stronie. Potem tak jak z allegro dzwonią lub piszą do Ciebie osoby, czy firmy, które takiej pożyczki chcą udzielić. Fakt, że połączenie drogie, ale każdy serwis bierze kasę za zamieszczenie ogłoszenia. Tu nie płacisz gotówką, tylko za połączenie telefoniczne.

Skomentuj odpowiedź

Piątek 27 marzec 2015 19:10 | Gość

nie wiem co czytałeś, ale wiem jedno nie polecam nikomu tego typu usług!

Poniedziałek 18 maj 2015 23:30 | wkurzony

Ale kiedy po tym jak Cie zarejestrują czekasz na link aktywacyjny , by zobaczyć swoją oferte i podwyższyć atrakcyjność przez podwyższenie raty to możesz czeekać i czekac . Dzwoniłem po raz drugi że nie dostałem linku aktywacyjnego , konsultant powiedział że wyśle. I Nic. po raz trzeci dzwoniłem i konsultantka miała przeliterowanego mojego maila i dwa razy sprawdzony i Nie dotarł. A przed rejestracja dotarł bez problemu. Straciłem dużo ponad 300 zł.

Wtorek 19 maj 2015 18:35 | Gość

Po co dzwoniłeś wystarczyło wysłać maila. Ja takich przygód nie miałem, pożyczką spłaciłem praktycznie wszystkie chwilówki i mam święty spokój. Kwota 9 500zł na 60 miesięcy, czas załatwiania łącznie z przelewem 9 dni.

Czwartek 13 sierpień 2015 14:50 | Zbyszek

A dlaczego mają obsługiwać Cię za darmo ??? Piszą przecież o kosztach połączenia, więc jeśli chcesz, żeby dodali Twoją ofertę dzwonisz jeśli nie szukaj dalej. Zapytaj Allegro czy możesz dodać swoją ofertę do ich serwisu za darmo ;) odpowiedź jest oczywista ;)

Piątek 14 sierpień 2015 11:01 | Gość

a kto mówi że za darmo, ale około 100zł za dodanie ogłoszenia na nie obraź się ale mało znanej i przez to mało wiarygodnej stronie z jakimiś mrzonkami że dostanie się pożyczkę to trochę drogo

odpowiedz

Piątek 27 marzec 2015 16:34
Jagoda24
Jagoda24

Uważam tą stronę jako doskonałą alternatywę dla osób szukających pożyczki. Wreszcie nie trzeba samemu ganiać i szukać kto da, tylko dodać swoją ofertę i wybierać spośród napływających ofert. Sposób zapłaty drogą telefoniczna może wzbudzać kontrowersję, natomiast należy pamiętać, że wszystkie ogłoszenia w necie są płatne tak lub inaczej.

Skomentuj odpowiedź

Piątek 27 marzec 2015 19:12 | Gość

dziwnie podobny komentarz do Januszka, nie ładnie tak pisać "za kilka osób"

Piątek 27 marzec 2015 21:12 | Gość

hahaha albo zazdrosna konkurencja próbuje im zaszkodzić, nie prawda ;)?

Środa 20 maj 2015 13:04 | Gość

taką alternatywą są pośrednicy albo tzw pożyczki społecznościowe Kokos, Zakra itp, tam przynajmniej nie ma takich opłat za telefon!

odpowiedz

Piątek 27 marzec 2015 19:15
Gość
Gość

z regulaminu:

"38. Średni czas połączenia z infolinią wynosi 5 min.
39. Maksymalny czas składania oferty przez Pożyczkobiorcę wynosi 30 min. Po przekroczeniu tego czasu opłata nie jest naliczana."

Czyli za telefon do tej firmy zapłacisz średnio 40 zł a może być to nawet 240 zł !!!

Nie polecam!!!

Skomentuj odpowiedź

Piątek 27 marzec 2015 19:21
Gość
Gość

Widać że firma nastawiona jest na zysk z opłat za rozmowy! Ta sama firma ma też inne "pożyczki" ABIS Pożyczki dla każdego pod adresem polskiepozyczki.com.pl i Arkon Finance pod adresem arkonfinance.pl.
Tam też połączenie z infolinią to horrendalne kwoty do zapłaty!

Skomentuj odpowiedź

Piątek 27 marzec 2015 19:34 | Gość

Widać po wszystkich ich stronach, że specjalizują się w pożyczkach pozabankowych i na tym również zarabiają. Nie widzę w tym nic złego. Czemu mają nie brać pieniędzy za konkretną usługę jaką jest zamieszczenie czyjegoś ogłoszenia na swojej stronie. Wszyscy kasują OLX, Gumtree, Allegro, nie mówiąc już o ogłoszeniach erotycznych, więc czemu oni mają to robić za darmo ???

Piątek 27 marzec 2015 20:18 | Gość

co za brednie, a gdzie te ogłoszenia są?

Piątek 27 marzec 2015 21:04 | Gość

Może rozwieje wątpliwości co do tych pożyczek. Otóż złożyłem wniosek na infolinii. Fakt, że połączenie drogie, zapłaciłem 80zł. Ale uwierzcie mi, że jakiejkolwiek pożyczki szukałem od dwóch lat i są to małe koszty w porównaniu ile przez ten czas wydałem na różnej maści pseudopośredników biorących po 30 - 150zł za zrobienie niczego. Przez konar pożyczkę dostałem, a dokładnie z firmy Ślimak, 4 000zł na 18msc. która pewnie jest jednym z Inwestorów. Nie wiem skąd Konar ich znalazł ja wcześniej o nich w ogóle nie słyszałem. Pewnie więcej takich "kwiatków' mają, które pożyczki udzielają ale dopiero wchodzą na rynek albo nie reklamują się korzystając z ich Klientów. Nie wiem jak to działa, ale działa. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych oraz również niedowiarków. Ja polecam.

Piątek 27 marzec 2015 21:32 | Gość

Ci co potrzebują pożyczki inaczej myślą.

Piątek 27 marzec 2015 21:48 | Gość

Chyba tak nie do końca, bo patrzyłam na arkonfinance.pl i jest za darmo, więc wydaje się, że szukają Klientów skoro można ubiegać się też za darmo.

Sobota 28 marzec 2015 19:55 | Gość

Polacy ogólnie lubią niestety na wszystko i wszystkich narzekać. Banki ich okradają, konsolidacje za drogie, chwilówki złodziejstwo, a biorą co dają. Dopiero jak przychodzi płacić to jest lament.

Sobota 28 marzec 2015 21:26 | Bubu

Panie Konar,
Poniżej fragment Polityki Prywatności ze strony konarpozyczki.pl

Polityka prywatności serwisu www.polskiepozyczki.com.pl

1. Informacje ogólne.
• Operatorem Serwisu www.polskiepozyczki.com.pl jest Net Media Serwis., ul. Wagrowska 6, 61-369 Poznań.
• Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
• Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
• Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”).
• Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego Nazwa.pl, funkcjonującego pod adresem www.nazwa.pl

No to może się Pan zdecyduje na właściwą nazwę serwisu?

Sobota 28 marzec 2015 21:58 | Gość

Faktycznie ta strona arkonfinance.pl jest darmowa. Złożyłem wniosek, otrzymałem potwierdzenie. Za darmo to rozumiem, o to chodzi. Zobaczymy co dalej. Będę informował na bieżąco.

Czwartek 2 kwiecień 2015 12:20 | Krystyna

A wg mnie to bardzo dobra forma dotarcia do kogoś kto może dać pożyczkę. Dodajesz swoje ogłoszenie w miejscu, gdzie inni szukają takich osób. A że płatne, to chyba jasne. Skoro nie biorą prowizji z czegoś muszą żyć.

Wtorek 19 maj 2015 10:09 | Gość

przyłączę się z pytaniem, proszę o podanie linku do tej bazy ogłoszeń poszukujących pożyczki, chciałabym zobaczyć je na własne oczy zanim zdecyduję się na cokolwiek

odpowiedz

Sobota 4 kwiecień 2015 13:26
OlaWozniak
odpowiedział/a:
OlaWozniak

Uważam, że nie jest to firma godna polecenia.

Skomentuj odpowiedź

Sobota 4 kwiecień 2015 20:18 | Daga

OLX, Allegro, czy inni też kasuje za ogłoszenia, więc czemu oni nie powinni ? Dają możliwość zamieszczenia ogłoszenia na swoim portalu, więc czemu wg. Was mieliby to robić za darmo ?

Niedziela 5 kwiecień 2015 10:38 | Gość

No i wyszło szydło z worka. Widać, że nic nie wiesz jak działają, ani z ich usług nie korzystałeś, a piszesz bzdury. Dlaczego ? Każdy kto już skorzystał doskonale wie, że dostaje się linka z potwierdzeniem dodania ogłoszenia.

Niedziela 5 kwiecień 2015 11:39 | Gość

piszesz ze działa jak allegro albo olx, tam mogę sobie zobaczyć ogłoszenia, a tu jedna wielka niewiadoma, najpierw rozmowa telefoniczna za minimum 80 zł i nadzieja że gdzieś ktoś zobaczy ogłoszenie, biznes na drogich połączeniach telefonicznych i nic więcej, kto ma swój rozum nie skorzysta a jak ktoś głupi i jeszcze ma za dużo pieniędzy to jego sprawa

Poniedziałek 6 kwiecień 2015 19:53 | Martyna 27

Ogłoszenia są, maile i telefony również w odpowiedzi na nie. Faktycznie widać, że najwięcej tu narzekają jak się teraz okazało Ci co nie nigdy nie korzystali, a mają wiele do napisania. Pytam się skąd ta wiedza ???

Wtorek 7 kwiecień 2015 11:32 | Gość

to daj link do tych ogłoszeń, w allegro ogłoszenia nie są tajemnicą a u ciebie?

Sobota 11 kwiecień 2015 22:30 | Kamila

netmediaserwia.pl to jest link dla ofert. Nie wiem czemu nie są one jawne tak jak na Allegro, ja bym tak wolała. Może ktoś poruszy ten temat?!. Od czasu złożenia oferty na infolinii, za niestety 25zł, mam bardzo wiele ofert i to nie tylko z banków, które wcześniej nie chciały za mną rozmawiać, ale też inne. Wygląda na to, że każdy przez ten serwis jest traktowany jakoś wyjątkowo.

odpowiedz

Wtorek 21 kwiecień 2015 13:05
gość
gość

OLX czy Allegro mają jasny i przejrzysty regulamin przynajmniej...

Skomentuj odpowiedź

Środa 13 maj 2015 7:42
Obczaj
Obczaj

Skomentuj odpowiedź

Środa 13 maj 2015 18:36 | Anita

Ja jestem zadowolona bo pożyczkę dostałam. Żadne wyłudzenie tylko normalna opłata przez telefon za dodanie swojego ogłoszenia do ich strony. Wystarczy przeczytać regulamin, gdzie wszystko jest jasno opisane. Osobiście polecam.

Środa 13 maj 2015 22:01 | Damiam zadowolony

Gość co ty pleciesz i czemu tak narzekasz ??? Ja również mam załatwioną przez nich pożyczkę. Czemu ludzi w błąd wprowadzasz ???

Piątek 15 maj 2015 9:59 | Prokurator

Piątek 15 maj 2015 11:11 | Anita K.

U mnie cala procedura trwała dokładnie tydzień od momentu wykonania telefonu. Umowa podpisana u mnie w domu. W umowie zastrzeżone podawanie nazwy Pożyczkodawcy do publicznej wiadomości, więc niestety nie mogę podać namiarów. Pozdrawiam.

odpowiedz

Poniedziałek 18 maj 2015 22:49
Gość
Gość

oni nie udzielają pożyczek! płaci się tylko za umieszczenie ogłoszenia na ich stronie że szuka się pożyczki i opłata jest za połączenie telefoniczne wg taryfy jaką ktoś już wyżej podał

Skomentuj odpowiedź

Poniedziałek 18 maj 2015 23:58 | Ona

Masz rację, tak właśnie działają. Dodajesz ogłoszenie, płacisz za nie przez połączenie z infolinią i jest ono na ich stronie. Potem dostajesz oferty od tych co chcą dać ci pożyczkę. Sam szybciej nie znajdziesz.

odpowiedz

Poniedziałek 27 lipiec 2015 13:27
OlaWozniak
odpowiedział/a:
OlaWozniak

Wystarczy czytać. Oni dają możliwość wzięcia pożyczki, a nie ich udzielają. Mimo to jestem na nie, ponieważ nie wiadomo z kim współpracują, kto nam tej pożyczki w efekcie udzieli.

Skomentuj odpowiedź

Wtorek 28 lipiec 2015 19:59
gość
gość

Bez BIk, bez KRD bzdura! Zależy na kogo trafisz. Bo tam podajesz tylko informacje i czekasz aż się z tobą skontaktują. A może do ciebie zadzwonić którakolwiek firma pożyczkowa. A niektóre z nich sprawdzają Bik na wyrywki, a prawie wszystkie patrzą na dane z KRD.

Skomentuj odpowiedź

Środa 29 lipiec 2015 18:13 | Gość

bo dziś pożyczka bez bik albo pożyczka bez krd to tani chwyt żeby złapać klienta a i tak zostanie sprawdzony, praktycznie pożyczki bez bik i bez krd już nie istnieją, albo są tak drogie że nieopłacalne

Wtorek 11 sierpień 2015 22:20 | Farguson

Nie zgadzam się jeśli można. I nie chcę chwalić nikogo, ani nie zmuszać do dzwonienia na drogie infolinie. Powiem tylko tyle, że ja dostałam pożyczkę z konarpozyczki.pl i mogę pochwalić tą stronę czy portal jak to zwać. Jest parę innych naśladowców, którzy robią to o wiele gorzej i nic z tego nie wychodzi. Jest kokos.pl, potężny i jak najbardziej uczciwy, ale są też podróbki, których należy unikać. .

odpowiedz

Piątek 21 sierpień 2015 10:01
gość
gość

Fakt nikt nie chce pracować za darmo, ale opłata 100 złotych jak chcesz pożyczyć powiedzmy 1000 złotych to już dużo za dużo. Poza tym ja nadal nie ogarniam ich regulaminu. Tam nic nie pisze, od wszystkie umywają ręce i w efekcie jesteś w tyłku jak pożyczkodawca cię naciągnie.

Skomentuj odpowiedź

Niedziela 23 sierpień 2015 22:58 | gość

i właśnie o to chodzi, żeby Cię nikt nie naciągnął. Masz opiekuna-doradcę, dzwonisz i pytasz w razie wątpliwości. Fakt, że koszt rozmowy może na początku odstraszyć, ale po tym obsługa jest na 5 gwiazdek.

odpowiedz

Poniedziałek 24 sierpień 2015 15:32
gość
gość

No tak, ale jak się naczytasz tyle opinii negatywnych to po co ci jakiś doradca.

Skomentuj odpowiedź

Piątek 28 sierpień 2015 22:00 | Gość

Bo wybaczcie mi wszyscy, ale są negatywne opinie bo jak zwykle o pozytywnych stronach niewielu pisze. I takie są fakty.

odpowiedz

Wtorek 22 wrzesień 2015 23:51
Elka
Elka

Jest to prawda. Można taką pożyczkę otrzymać. Ja otrzymałem pożyczkę od prywatnej osoby 19 000 zł na 5 lat. Warunki podobne jak w banku czyli raty miesięczne i wysokość raty, choć w 3 bankach, z których kredytu nie dostałem chcieli więcej. Jedyny minus to wysoki koszt połączenia, zapłaciłem za rozmowę 65 zł, ale generalnie to o wiele mniej jak by wziął pośrednik ( za taką kwotę z moim złym bikiem min. 10% czyli 1 900 zł ). Czytam tu różne opinie ale ogromna większość dotyczy tylko kosztów połączenia, a nie tego, że oni nie dodali ogłoszenia w terminie, czy też, że na maila nie spływają oferty. Jest ich wiele i jest z czego wybierać. Radzę zapłacić parę dych i być w sprawdzonym serwisie z dużą szansą otrzymania pieniędzy i pewnością, że wiele pomogą, niż wydawaniu wielu stów na pośrednika, który nic nie zrobi i zaraz zniknie.

Skomentuj odpowiedź

Czwartek 24 wrzesień 2015 15:34 | Gość

jakoś ci nie wierzę, nie ma tańszych pożyczek niż w banku

Czwartek 24 wrzesień 2015 16:19 | Zenon Sz.

Najdroższe są chwilówki, totalny gwóźdź do trumny, jeśli tylko się spóźnisz ze spłatą. Wiem coś na ten temat...

Poniedziałek 5 październik 2015 22:57 | Safara

Są chwilówki za darmo np. z Vivusa. Trzeba tylko dobrze szukać. Inne firmy też mają dobre promocje, za niewiele pieniędzy.

Piątek 12 luty 2016 5:35 | Gość

Mi osobiście przedłużano rozmowę i do zapłacenia przyszło ponad 200 zł a i tak nie dał mi nikt pożyczki. Oferowano mi 4000 tysiące do zwrotu 9000.wrucilem do firmy której spłaciłem kiedyś kredyt i dostałem na lepszych warunkach niż wcześniej .do tego przez internet spłata. Na kącie pieniądze były dwa dni po złożeniu wniosku.są w internecie i nie trzeba dzwonić przez pośrednikow. 200 setki w kieszeni miesięczna rata.

Piątek 12 luty 2016 5:46 | Gość

Chciałem dodać wszystkich ofert które mi oferowali to są w internecie i nie trzeba nic więcej wystarczy wysłać wniosek i czekać na telefon.

Piątek 12 luty 2016 12:56 | Gość

napisz pożyczki jakich firm zaproponował ci konar

Wtorek 23 luty 2016 11:57 | Wanda

Czyli jednak oferty otrzymałeś dzięki nim, więc nie wiem za co cała krytyka. Jeśli byłaby cisza to by mogło znaczyć, że nie załatwiają pożyczek, a tak to inna sprawa. Podejrzewam, że ofert było dużo więcej i w końcu jakąś wybrałeś.

odpowiedz

Wtorek 5 styczeń 2016 19:50
Gość
Gość

to samo w abis pożyczki

Skomentuj odpowiedź

Środa 6 styczeń 2016 22:12 | AAAaaa

Abis.pl
Konarpożyczki.pl
czy też ArkonFinance.pl
Mieszcza się przy tej samej ulicy... Czy to nie dziwne że jeden adres ma 3 firmy ?

Środa 6 styczeń 2016 22:29 | Gość

to nie są 3 firmy! to są 3 strony internetowe należące do jednej firmy Net Media Serwis

odpowiedz

Środa 16 marzec 2016 10:53
F
F

Firma nastawiona ewidentnie na wyciągniecie dodatkowych kosztów. Niestety przekonał się o tym mój portfel. 20 minut nie wystarczyło aby telefonicznie złożyć wniosek, szczególnie że ilość danych jakie trzeba było podać przewyższyła zdecydowanie średnią, a do tego pani po drugiej stronie każdą moją podaną informację powtarzała bardzo dokładnie i powooooli. Po 20 minutach rozmowy mój operator (Orange) rozłączył mnie automatycznie z informacją o przekroczonym miesięcznym limicie połączeń z numerami 7xx. Niestety nie udało się dokończyć wniosku. Zgodnie z regulaminem firmy, jeśli rozmowa przekroczy 20 minut, klient ma prawo poprosić o telefon zwrotny na koszt firmy. Wysłałem oczywiście do nich wiadomość e-mail z prośbą o oddzwonienie, ale oczywiście jak można było się spodziewać, nikt nie oddzwonił. W sumie straciłem na kontakcie z nimi 154zł.

Skomentuj odpowiedź

Czwartek 7 kwiecień 2016 19:26 | Gość

Jest na ich stronie telefon stacjonarny, koszt jak za normalne połączenie. Sprawdziłam i odbierają. Tam możesz dokończyć wniosek, albo poprosić o telefon od nich. Generalnie to poza drogą jedną rozmową u mnie wszystko było ok i pożyczkę ostatecznie dostałam. Po złożeniu wniosku pełna obsługa przez opiekuna. Można dzwonić do niego na komórkę. Wiadomo, że z czegoś muszą żyć więc zarabiają na połączeniach, ale NIEWĄTPLIWYM faktem jest, że pożyczki załatwiają.

odpowiedz

Poniedziałek 8 sierpień 2016 14:51
Wkurzony klient
Wkurzony klient

225 zł za rozmowę telefoniczną a pożyczki nie widać już od ponad tygodnia, choć obiecywali kilka godzin, maxymalnie kilka dni i mówili, że decyzja jest jak najbardziej pozytywna. Patrząc na inne ogłoszenia pożyczek, które widnieją już ponad miesiąc lub kilka można zorientować się, że to jedna wielka ściema i oszustwo. Obiecywali wysłać numer do tzw. opiekuna, który miał być bezpłatny, zamiast tego dziesiątki smsów z przypomnieniem, żeby zadzwonić na ich płatny numer (8zł/min) który jest zresztą jedynym kontaktem do nich. E-maila też nie można wysłać, prawdopodobnie ten adres e-mail nie istnieje. Kolejnym fenomenem jest to, że każą Ci aktywować usługę przychodzących płatnych smsów (prawie 3zł/sms 3 x w tygodniu) inaczej nie otrzymacie pożyczki.

Skomentuj odpowiedź

Środa 14 wrzesień 2016 10:14 | Gość

dlatego dobrze jest najpierw poczytać opinie innych

Środa 14 wrzesień 2016 13:31 | Gość

komu dają i na jakich warunkach

araksol

Środa 14 wrzesień 2016 14:08 | araksol |

Konar pożyczki to pozyczki pozabankowe praktycznie dla każdego kto potrzebuje. Są bez BIK. Nie sprawdzaja tez w innych rejestrach. Otrzymać mogą nawet osoby zadłużone i z komornikiem. Dostać można od 100 zł do 70000zł na okres od miesiąca do 10 lat. Wszystkie formalności załatwia się przez Internet i telefon. Koszty telefonu są niestety wysokie. Serwis kontaktuje pożyczkobiorców i inwestorów. Formalności w serwisie są ograniczone do minimum. Wszystko odbywa się szybko i bez pośredników. Stali klienci spłacający terminowo mogą liczyc na to że ich oferta będzie w serwisie zamieszczona. Jeśli jednak nie spłacają to raczej następny raz oferta zamieszczona nie będzie. Oferty nowych klientów są zawsze zamieszczane.

odpowiedz

Piątek 3 marzec 2017 14:28
Tomek
Tomek

Uwaga - Konar to firma wyłudzająca pieniądze poprzez przymus zadzwonienia do nich na ciągle zajętą infolinie ., żeruje na osobach w trudnej sytuacji .

Skomentuj odpowiedź

Piątek 3 marzec 2017 20:37 | gość

Oni mają strasznie drogą tą infolinię i chyba na tym właśnie zarabiają. Zanim się dodzwonisz to ci przyjdzie rachunek na taką wysokość jaką chcesz pożyczkę.

odpowiedz

Poniedziałek 4 grudzień 2017 9:51
Kleopatrus
Kleopatrus

https://faraon24.pl/pozyczki-internetowe/abis
od 7 do 20 minut na płatnej infolinii
7,79 zł /min mnożone przez 20 minut to 155,80 zł za jedno tylko połączenie

https://faraon24.pl/pozyczki-internetowe/konar
tu 7,69 zł za minutę, może te 10 groszy umknęło


W każdym razie same negatywne opinie w sieci

Skomentuj odpowiedź

Podobne pytania

Lombard66 - jakie macie opinie?

odpowiedział/a: gość; Poniedziałek 5 czerwiec 2017 22:58

KredytOK - jakie macie opinie?

odpowiedział/a: Gość; Poniedziałek 29 sierpień 2016 21:41

Pożyczka Koliber, jakie macie opinie?

odpowiedział/a: gość; Niedziela 9 październik 2016 16:52

Bardzoszybkapozyczka.pl - jakie opinie?

odpowiedział/a: gość; Sobota 16 wrzesień 2017 20:46

do50000.pl - jakie opinie?

odpowiedział/a: Kasia73; Piątek 9 wrzesień 2016 12:06