iCredit - opinie

Najnowsza odpowiedź: Niedziela 14 kwiecień 2019 19:20
hanka
hanka

Czy miał ktoś kiedyś doczynienia z firmą iCredit? Jakie są wasze wrażenia? Bardzo proszę o informację bo chiałabym wziąć od nich pożyczkę

Napisz odpowiedź

Poniedziałek 13 czerwiec 2016 15:09
Gość
Gość

ja wziąłem do nich pożyczkę 1080 zł na 32 tygodnie, a spłaciłem coś koło 1600 zł. Całkiem nieźle jak na firmę pożyczkową. Działają podobnie jak provident i bocian. Doradca przychodzi do domu i odbiera raty. Szybko przyznali pieniądze i aż tak bardzo chyba nie sprawdzają w bik. Jednym słowem mogę polecić.

Skomentuj odpowiedź

Poniedziałek 13 czerwiec 2016 21:08 | Gość

jak można aż tak bardzo nie sprawdzać? sprawdzają albo nie sprawdzają innych możliwości nie widzę

Środa 15 czerwiec 2016 10:07 | Gość

sprawdzają. Ale nawet jak jesteś wpisany w bazy to i tak mogą idzielić Ci pożyczyczkę.

Środa 12 październik 2016 8:13 | Gość

Nie polecam,bo szkoda zdrowia.Wulgarni,groża,tylko zgłaszać na policje!

Środa 12 październik 2016 11:11 | Gość

komu dają?

Poniedziałek 9 styczeń 2017 9:29 | Gość

dają tym co nie mają problemów z firmami poza bankowymi , a są zadłużeni po uszy w bankach nawet komornika jak się ma , wulgarni masakrycznie już po trzech dniach opóźnienia w racie............ nie maja skrupułów oklejają drzwi i chodzą po sąsiadach i zbierają na ratę za daną osobę ..... dno totalne ..........sami właściciele tak robią - bługarzy ....

Czwartek 2 luty 2017 17:03 | majka

Mam ogromny problem z nimi... slowo oszusci jest mocno za slabe. Wzielam pozyczke 800zl po miesiacu splacilam ponad 1000zl,do konca zostala jedna rata. Tak duza kwote na raz splacilam tylko i wylacznie dlatego ze "doradca" powiedzial ze w ciagu dwoch dni otrzymam wieksza kwote pozyczki ok 2000zl. Wszystko co mialam w portfelu wplacilam,tydzien dzwonilam,jezdzilam po biurach i "odezwiemy sie jutro". Absolutnie nie polecam,naciagacze i oszusci,zostawiaja czlowieka z pustym portfelem i postepuja nie zgodnie z umowa. 

Sobota 4 luty 2017 19:40 | gość

To bez sensu, w sensie spłacać prawie całość, żeby dostać 2 k. Od razu dla mnie to by było podejrzane. Mogli ci zaoferować dobranie pożyczki na kolejny tysiąc, skoro i tak tysiaka trzeba było wpłacić.

Wtorek 28 marzec 2017 22:31 | Gość

Dłużnik tez ma swoje prawa - policja jest tu b.pożądana,a i UOKik powinien się zainteresować działalnością

Poniedziałek 3 kwiecień 2017 16:30 | gość

Tak naprawdę to żadna firma nie sprawdza każdego, albo cię sprawdzą albo nie. To nie bank, oni inaczej działają.

odpowiedz

Sobota 9 lipiec 2016 8:03
Go$ć
Go$ć

Mój mąż wzioł pożyczkę na 300 zl tylko. Po miesiącu ,kiedy wystąpiły małe problemy z wpłatą,okazało się,że zaczęli odwiedzać nas panowie pomocnicy,którzy mieli za zadanie zastraszyć nas ,poprostu mięśniaki z łysymi głowami...więc nie polecam,jeśli się pan spóżni to współczuję. Ja musiałam wzywać policję...

Skomentuj odpowiedź

Ademko

Sobota 9 lipiec 2016 12:01 | Ademko |

Poważnie? No z tymi firmami to jest tak, że jak nie spłacasz to masz przerąbane. Z tego można skorzystać tylko jak ma się pewność, że spłacisz w terminie.

Ademko

Sobota 9 lipiec 2016 12:02 | Ademko |

W ogóle co to za firma jest iCredyt jakby się "podmarkowywali" trochę pod InCredit

Poniedziałek 11 lipiec 2016 11:01 | Go$ć

Spłaciliśmy pożyczkę, obiecał nam pan kierownik ,że po wpłacie jeszcze 200,36zł otrzyma mój mąż pożyczkę w kwocie 5.000zł w ratach miesięcznych do spłaty. Wpłaty dokonaliśmy i miał przyjechać do nas w w piątek 09.07.2016 o 18::00 z pieniędzmi.Do dziś ten kierownik odrzuca nasze połączenia i ignoruje umowę. Oddaliśmy ostatnie pieniądze ,a pożyczki nie ma....gdzie teraz mamy składać zażalenia , może ktoś wie???

Niedziela 9 październik 2016 14:58 | Gość

a mało to innych firm?

Niedziela 9 październik 2016 17:14 | gość

Zażalenie? Najlepiej na adres siedziby firmy wysłać, ale serio chce wam się jeszcze u nich brać pożyczkę po takiej akcji? Ja bym gdzie indziej poszła od razu.

Wtorek 27 czerwiec 2017 12:19 | Gość

U mnie było tak ze miałem opoznienia ... i kierownik chciał mi dac pod warunkiem ze .. spąłce cała pozyczke... spłaci sie pozyczke... i co ? nic bo odrzuca wniosek i nie bedzie pieniędzy .. liczy sie tylko by pozyczka była spłaacona.. wiec gdy to proponują to znaczy.. ze chca tylko odzyskac pieniadze... i spłacic klienta

Środa 25 październik 2017 9:06 | Gość

bo nie wolno walić w h....a, pieniążki chciało by się brać a spłacać nie.Widziały gały co brały jak ci nie pasuje to idż do banku tyle że tam h...a dostaniesz.O co się oburzać

Wtorek 5 grudzień 2017 20:17 | Pracownik

Nigdy ,ale to nigdy nie bylo kwoty pozyczki w wys 300 zl
Musiala pomylic Pani firmy
Pozdrawiam pracownik

Czwartek 14 grudzień 2017 21:41 | Gość

są takie pożyczki
co z Ciebie za pracownik że nie wiesz że można takiej pożyczki udzielić

Piątek 15 grudzień 2017 11:16 | Gość

Minimalna kwota pożyczki w firmie iCredit to 400 PLN
MOżna zweryfikować pod nr tel 221 221 100

odpowiedz

Poniedziałek 5 grudzień 2016 16:38
Gość
Gość

Witam ja juz mam druga pozyczke w icredit i na pewno ostatnia!!! Nikomu nie pokecam droga w poruwnaniu z providentem pracownicy nekaja o kazdej poze dnia telefony nawet o 22 giej nawet chca przyjezdzac do domu o tych godzinach po odbior gotowki

Skomentuj odpowiedź

Środa 7 grudzień 2016 14:27
Krzysiek
Krzysiek

W icredit spłacam trzecią pożyczkę. Ja sobie chwale. Faktycznie raz pojawiała się sytuacja, że nadgorliwy doradca wydzwaniał ale był to jednostkowy przypadek. Ja załatwiłem to rozmawiając z kierownikiem w oddziale.

Skomentuj odpowiedź

Wtorek 5 grudzień 2017 20:21 | Pracownik

Nie sadze zeby jakikolwiek kierownik nie poszedl na reke klientowi jezeli ma chwilowe klopoty finansowe
Kierownik to tez czlowiek
No chyba ze klient nie placi to wtedy moze i sa sytuacje opisane wyzej
Ale to jak klient NIE PLACI

odpowiedz

Wtorek 28 luty 2017 16:27
adzia
adzia

Jak ktos ma problem i cred it prosze o pomoc nekaja mnie

Skomentuj odpowiedź

Środa 8 marzec 2017 23:33 | Gość

ja myślę, że jak się wpłaci to przestaną :P

Poniedziałek 26 czerwiec 2017 13:33 | Gość

proszę nagrywać ja też nagrywam

Wtorek 27 czerwiec 2017 12:25 | Gość

Jeśli cie nękają. Prosze nagrywać rozmowy. Jelsi jest pani oklejana prosze robić zdj i zgłosci natychmiast sprawe na policje.
jesli spłaciła pani kilka rat nic pani nie zrobią. będą straszyc windykacją
a w tej firmie windykacja to jest pan co ma 50lat i on nic nie moze zrobic przyjdzie zapuka i powie ze z firmy icredit po pieniądze powiesz mu by spadał i sb pójdzie.(w tzw windykacji z icredit są tez kobiety.. wiec wiecie nie ma co sie bac ...
windykator nie moze wejsc do domu nie moze nachodzic nie moze dzownic do cb ciagle nie mzoe informowac rodziny ze massz zadluzenia.
jesli chcesz sie wiecej dowiedziec napsiz to bede odpisywał.

Czwartek 12 październik 2017 22:38 | losssss

cha!!!cha!!! dobre bd odpisywał
w banku bierzesz kredyt ?musisz spłacać bo jak nie to windykacja i komornik--w firmie pożyczkowej bierzesz pożyczkę i co ?nie musisz spłacać???jak byś jeden z drugim spłacał to co wziąłeś i co masz w umowie to nikt cię nie bd nachodził!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Środa 19 grudzień 2018 0:28 | Gość

Mnie tesz nękają straszą ze zadzwonią do mego partnera ja to zgłoszę na policjie gdzie jest ochrona danych osobistych 

odpowiedz

Czwartek 30 marzec 2017 18:58
Kasia
Kasia

Powiem tak jak sie korzysta z jakich kolwiek pozyczek to trzeba je splacac w terminie ja jakos kozystalam z pozyczki w providencie i jakos nie mialam problemow z nimi bo wplacalam raty terminowo i nie wlilam w ch..a jakby nie bylo to sa ich pieniadze i maja prawo sie o nie upominac jak nie daje rady prosba to jakos inaczej musza sobie radzic ! Ciekawa jestem jak wam by ktos nie oddawal waszych pieniedzy to jak wy byscie robili ? Tym bardziej mozna sprawdzic jakie raty wchdza w gre jak ktos nie jest pewien ze bedzie w stanie splacac to niech nie kozysta z takich uslog :)

Skomentuj odpowiedź

Wtorek 27 czerwiec 2017 12:14
0n_blue
0n_blue

Zalety:
Nawet w ciągu 4h przydzielają pożyczkę.
Wady :
W razie 3 dniowego opoźnienia są już groźby.. albo jak nie masz pieniędzy .. to przyjdąi dzwonią po sąsiadach.. albo krzyczą na klatce.. dzwonią po rodzinie ze nie spłacasz i cie oczerniają..
oklejają drzwi nielegalnie ! za takie oklejanie macie sprawe wygraną.
tak na prawde nie ma co spłacac ich pożyczki gdy macie nagrania .. i macie zdj oklejonych drzwi ...
Jesli nadal nie masz pieniędzy . to mowią byś się poszła kurwić.
ich relacje z klientami .. sa mili gdy trzeba spisac wwniosek... i wypłacic pieniądze... ale ... pozniej jak spłacasz to ma być (nie interesuje ich to ze nie masz. albo ze masz pogrzeb czy inne wydatki.)
A jeśli chodzi o atmosfere w firemi na pewno nie jest lepsza co chwile ktoś inny przychodzi po kase.. kieronicy zmieniają sie co chwile. doradcy też.

Skomentuj odpowiedź

Wtorek 27 czerwiec 2017 12:16 | Gość

Kolejna wada... bierzesz 1600 oddajesz 3800...
a o pożyczce 2000 zapomnij ... rata tygodniowa 180.. i nie bedziesz miał szans spłacania...
pierwsza pozyczka 800... rata 60.. to i tak duzo bo oddajesz 1700.. wiec.. to mowi samo za siebie .

Środa 25 październik 2017 9:12 | Gość

Przecież nikt z icredit nie wciskał ci kasy na siłę sama ich znalazłaś to czego beczysz że domagają się własnych pieniędzy nie pasuje do do banku a tam dostaniesz g...o nie pożyczke, na drugi raz nie pieprz głupot

Wtorek 5 grudzień 2017 20:30 | Pracownik

Powiadasz 3800
Ciekawe skad takie info ?
W zaleznosci od okresu splaty(ilosc tygodni) jezeli juz to oddajesz najwiecej ok 3500 a to najdluzszy okres splaty na ktory sie nie daje zeby nie zakopac klienta

Czwartek 14 grudzień 2017 21:21 | Gość

ja też tak powiadam!!!!!!!!!!
że trzeba tyle oddać!!!!!!!
przy pożyczce 1600zł do spłaty ponad 3700zł

odpowiedz

Wtorek 27 czerwiec 2017 12:22
ZSIĘ
ZSIĘ

Jak ktos chce bardzo pożyczke prosze isc do nich na koniec miesiąca.. ja tak miałem zadłużenie KRD 30 000 ... i dostanie sie to 1000... bo msuza wyrabiac plany... a co do spłaty.. spłacic 3-4 raty i nic nei moga zrobić bo to juz nie jest wyłudzenie. tylko .. nie ma sie finansów do spłacenia pozyczki... aa co do adresów uwazac co sie podaje. bo odwiedzaja te adresy podasz adres i nr firmy beęda dzownic i mowic ze masz długi (chodz to jest nie legalne )
tak samo oklejaie drzwi jest nie legalne w tej sprawie mozna wzywac policje odrazu .

Skomentuj odpowiedź

Środa 11 październik 2017 13:13 | Pablo

A ...czyli podajesz przepis na wyłudzenie...tak? Z góry zakładasz, że nie spłacisz im pieniędzy...fajny musi być gość z Ciebie... a potem Policja bo masz naklejkę na drzwiach...hahahahaaaaa...

Czwartek 12 październik 2017 22:45 | Gość

Cwaniakowaty filozof z tego co to pisał
ten jego przepis może sobie w dupe wsadzic

odpowiedz

Niedziela 20 sierpień 2017 19:17
Była pracownica
Była pracownica

Firma Icredit proponuje swoim klientom wyjątkowo niekorzystną umowę,gdzie o ile są zobligowani przez ustawę antylichwiarską to już koszta pozaodsetkowe to już rozbój.Ogromne kwoty za wniosek,za udzielenie pożyczki i kara umowna (obligatoryjna) za rzekomy brak poręczyciela ktorego nawet nie chcą bo wolą środki z kary.To świetny temat dla UOKiK.Windykacja w tej firmie polega na naklejaniu naklejek na drzwiach z imieniem i nazwiskiem rzekomego dłużnika oraz nękaniem tejże osoby.Polityka firmy w tym zakresie polega na chamstwie,wrzaskach oraz upokarzaniu i wywieraniu presji na kliencie co w połączeniu z totalnym brakiem kompetencji oraz wiedzy pracowników daje efekt żenady.W firmie jest stosowany szeroko rozumiany mobbing,również presja.Zarobki nie warte zachodu.Wszystkim,nawet tym zdesperowanym odradzam.Sprawdza KRD

Skomentuj odpowiedź

Środa 11 październik 2017 13:08
krak...
krak...

Nie rozumiem czemu tak na nich narzekacie? Mam u Nich już 3 pożyczke , spłacam raty...zdarzyło mi się spóźnić to zadzwoniłem i umówiłem się na inny dzień. Nikt mi nic nie nakleił, nie krzyczał na mnie.. Wzieliście pieniądze i nie chcecie ich oddać a teraz jesteście zdziwieni, że chcą odzyskać co swoje... A jak Wy komuś pożyczacie i zaczyna Was unikać ze spłatą to co robicie??? Jak ktoś jest uczciwy to nie ma co sie bać...

Skomentuj odpowiedź

Środa 11 październik 2017 13:18
Trzeci
Trzeci

Mam u nich trzecią pożyczkę... koszty owszem ale jak na taką firmę do zniesienia.. Coś za coś. Pienądze w ten sam dzień, nie patrzą na KRD i akceptują inne źródła dochodu. Nie ma żadnych innych ukrytych kosztów :ilość rat razy jej wysokość...nic więcej. W przeciwieństwie do konkurencji... Jak jesteś uczciwy wobec nich to idą Ci na rękę. Ja polecam..

Skomentuj odpowiedź

Poniedziałek 23 październik 2017 18:56
JASMINA
JASMINA

Ja miałam i nie polecam . Już nigdy u nich nic nie wezmę .jak tylko się spóźnimy z ratą kredytu to dzwonią po kilkanaście razy dziennie , piszą esemesy też po kilkanaście dziennie , a nawet jak tylko spróbujemy wpłacić część raty to też piszą bez przerwy że żarty sobie robię i natychmiast mam im wpłacić resztę pieniędzy . Biorą 100% za pożyczkę czyli bierzemy 1300 zł oddajemy 2600 zł , są inne firmy na tym rynku które tak nie zdzierają , a ludzie są bardziej kulturalni

Skomentuj odpowiedź

Czwartek 14 grudzień 2017 21:37 | Gość

masz 1300 zł oddajesz prawie 2900 zł !!!!!!!!!!!

odpowiedz

Środa 13 grudzień 2017 18:30
paula
paula

Nigdy u nich nie brać pożyczki , proszę poszukać w internecie innych firm , w razie jak zrobi się jakaś zaległość przyklejają do drzwi informacje że jesteś dłużnikiem i wszyscy to widzą , jest to nielegalne działanie i raz mi nakleili następnym razem sprawę trzeba kierować na policję . udzielają kredytów na 100 % i nie można wpłacać nigdy mniej niż to ustalą bo będą nękać bez końca . Dziadostwo i nic więcej

Skomentuj odpowiedź

Poniedziałek 29 styczeń 2018 16:51
zadowolony klient
zadowolony klient

Bierzesz 1600 spłacasz 3700.
Masz więcej pytań?

Skomentuj odpowiedź

Wtorek 30 styczeń 2018 14:40 | gość

To jest bardzo drogo, a nawet drożej niż w Providencie. Poza tym ci przedstawiciele wiadomo, że sami zarabiają na tym, jak ty spłacasz raty w terminie, bo oni na podstawie plus premiach lecą. Też muszą na czymś zarabiać, ale czasem faktycznie sobie za dużo pozwalają, a ochrona danych osobowych to żart z tymi krzykami na klatce.

odpowiedz

Sobota 24 luty 2018 11:42
Gość
Gość

Firma jak inne chyba maja duze przyznania dostalem w Skarzyaku jak na razie mogę polecić.

Skomentuj odpowiedź

Czwartek 1 marzec 2018 10:07
Jagaba
Jagaba

OdradzamNieusanny stalking- przez polowe tygodnia przypominaja,ze wpalta w danym dniu, a przez kolejna polowe po wplacie stalking, ze wpłata nie dotarła.Od kwoty 800 zl potracaja od razu 62 pierwszej raty, a reszte tak rozloza w czasie,ze konca nie widac.powinien sie tym zajc Prokurator

Skomentuj odpowiedź

Poniedziałek 5 marzec 2018 12:03
Magdalena
Magdalena

Szczerze odradzam.Przedstawicielka sama mi wpisała kwotę pożyczki 1600 zł a mi wcisnęła że nie wpisujemy bo nie wiadomo ile mi dadzą.Do spłaty 3200-raty 124 na tydz bo niby jakaś kara umowna.Wysłałam rezygnację z pożyczki,spłaciłam dwie raty u bardzo bezczelnej przedstawicielki,która jak się dowiedziałam dorabia sobie własnym tyłkiem.Pani Ela z Bydgoszczy.Odradzam,nie bierz u nich ani złotówki.U mnie wyszło 26 rat po przeszło 124 tyg a później 150 po 6 gr.

Skomentuj odpowiedź

Czwartek 12 lipiec 2018 0:18 | Elżbieta

pani Beata S z Łegnowa proszę mnie nie obrażać. Fakt pani przedstawicielka p.Dominika źle wpisała kwotę pożyczki ale to był jej pierwszy wniosek który pisała samodzielnie. Nikt nie zmuszał pani do wzięcia kredytu. Przy wypłacie kredytu poinformowałam panią o rezygnacji lub odstapieniu z czego pani skorzystała. Więc czemu pani mnie obraża nie znając mnie i moja przedstawicielkę ?? Oj nie ładnie.

odpowiedz

Piątek 15 czerwiec 2018 15:59
Gość
Gość

nie polecam obecnie mam pozyczke i po 3 dniach opoznienia nachodza czlowieka z p. Elzbieta N z Bydgoszczy a jak czlowiek poprosi by poczekali to ma ulotki w bloku w kazdej skrzynce i oklejone drzwi informacja z danymi. hamstwo nic wiecej

Skomentuj odpowiedź

Czwartek 12 lipiec 2018 0:11 | Elżbieta

Pani Magdaleno K. niech pani pomyśli gdzie jeszcze ma pożyczki. Sami windykatorzy do pani przychodzą a my nie zniżamy sie do takiego poziomu. Sama pani wie, że rozmowa więcej da niż takie zachowanie. prawda? Myślała pani, że uda się naciągnąć następną firmę? Fakt jesteśmy konsekwentni i odwiedzamy, dzwonimy do klientów zaleglosciowych, unikajacych kontaktu codziennie ale to co pani napisała to kłamstwo. Lepiej niech pani spyta sie innych firm jak pani mówiłam tele:onicznie i ich obsmaruje.

Czwartek 25 październik 2018 17:55 | Kojot

Pierdolisz dupodajo.Przyjedz do mnie to ci wypchne te bzdury z łba

Środa 28 listopad 2018 23:55 | Kkkk

Bydgoszcz nękają w pracy bo człowiek się spóźnił po pierwsze opłata za udzielenie pożyczki w domu zaliczona po drugie opłata za odbiór rat w domu zaliczona A w praktyce pożyczke udzielono mi nie w domu tylko w domu pracownika ich firmy gdzie musialem jechać po drugie też do ich pracownika zawsze musiałem iść wpłacić ratę więc za dobre kur...opłaty ja się pytam skarga złożona do ich siedziby A za na chodzenie i nękanie zakładam sprawe w sądzie

odpowiedz

Wtorek 11 grudzień 2018 15:08
Gość
Gość

jak dobrze ze to przeczytalam wlasnie staralam sie o pozyczke po tych opiniach tylko sie wycofac

Skomentuj odpowiedź

Niedziela 14 kwiecień 2019 19:20
Marek
Marek

Tragedia!!! Proponuję poszukać gdzieś indziej. To lichwiarska firma, a interesy osobiste i finansowe kadry zarządzającej są na pierwszym miejscu. Mili są dla Klientów tylko w chwili podpisania Umowy. Później zwrot o 180 stopni. Nie darują nawet grosza i nękają telefonami. To stalking. Odradzam!!!

Skomentuj odpowiedź

Podobne pytania

Promocja w iCredit?

odpowiedział/a: Gość; Sobota 23 wrzesień 2017 22:17

Czy każdy dostanie w iCredit?

odpowiedział/a: Gość; Poniedziałek 25 wrzesień 2017 12:35

Czy iCredit sprawdza BIK?

odpowiedział/a: Gość; Sobota 23 wrzesień 2017 22:18

Lombard66 - jakie macie opinie?

odpowiedział/a: gość; Poniedziałek 5 czerwiec 2017 22:58

Color Credit - jakie opinie?

odpowiedział/a: luśka; Środa 17 sierpień 2016 11:04