Bank Life - jakie macie opinie?

Najnowsza odpowiedź: Poniedziałek 3 lipiec 2017 14:30
Gość
Gość

Czy korzystał ktoś z oferty Bank Life? Podobno nie sprawdzają żadnych baz, czy to prawda? Czy łatwo u nich o pożyczkę?

Napisz odpowiedź

Czwartek 26 czerwiec 2014 20:14
araksol
odpowiedział/a:
araksol

Z tego co wiem jest minimum formalności, zaświadczenia nie są potrzebne i bazy nie są sprawdzane. Trzeba jednak mieć świadomość, że pożyczki udzielane są telefonicznie, a opłata za minutę rozmowy wynosi ponad 7 zł.

Skomentuj odpowiedź

Czwartek 26 czerwiec 2014 20:44 | Gość

drogo

Wtorek 29 grudzień 2015 10:37 | Gość

zwykłe naciąganie na kasę i nie dają żadnych pożyczek!

odpowiedz

Piątek 27 czerwiec 2014 16:00
Gość
Gość

jakaś szemrana oferta - przedpłata w formie drogiej opłaty za rozmowę telefoniczną to też przedpłata tylko w innej formie niż przelew na konto, nie podoba mi się ta oferta

Skomentuj odpowiedź

Niedziela 29 czerwiec 2014 2:31
POZYCZKOLANDIAPL
odpowiedział/a:
POZYCZKOLANDIAPL

Po gruntowym przejrzeniu oferty tej firmy:
Nazywa się bankiem w brew prawu.
Brak danych pozwalających na określenie kto jest właścicielem serwisu.
Osobiście w zupełności odradzam

Skomentuj odpowiedź

Niedziela 29 czerwiec 2014 2:35
POZYCZKOLANDIAPL
odpowiedział/a:
POZYCZKOLANDIAPL

szybkie dochodzenie i już mamy dane:
BANKLIFE Zbigniew Matelski
ul.Śniadeckich 23/1
60-773 Poznań

Skomentuj odpowiedź

POZYCZKOLANDIAPL

Niedziela 29 czerwiec 2014 2:37 | POZYCZKOLANDIAPL |

https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/SearchDetails.aspx?Id=d25b1ffc-e92c-484d-8847-680bedb971ab

Piątek 26 grudzień 2014 18:58 | oszukana i bardzo zła

WŁAŚNIE DZIĘKI INTERNAUTOM MAM DANE TEGO NIBY BANKU I DANE OSOBY NA KTÓRĄ TO JEST ZAREJESTROWANE I TO ZGŁOSIŁAM NA POLICJĘ I CO ZADOWALAJĄCE NIE JESTEM JEDYNĄ OSOBĄ KTÓRA ZGŁOSIŁA PROBLEM POLICJI, WSZYSTKICH PRZESTRZEGAM PRZED TYMI ZŁODZIEJAMI NIE PŁAĆCIE ZA ŻADNE KODY I BROŃ BOŻE SMS-y są inne uczciwe firmy które wam pożyczą i czytajcie opinie ,bo najlepszą reklamą są klienci którzy są w potrzebie finansowej

Niedziela 11 styczeń 2015 14:54 | Gość

jest wiele osób, które nic nie piszą bo w akcie desperacji poszukiwania szybkiej gotówki, nawet po wpłacie im za kod 30 zeta odpuszczają sobie,a to jest duży błąd bo policja zbiera wszystkie zgłoszenia, ale ludzie myślą że 30 ,00 to za mało i ten złodziej na tym bazuje bo myśli że ludzie nie zgłoszą tego faktu i tu się myli, bo lista oszukanych jest bardzo długa i wymiar sprawiedliwości nad tym pracuje, brawo dla odważnych oszukanych

Piątek 15 styczeń 2016 14:04 | Bartek

Te dane raczej są nietrafione... Podana firma to banklife bez kreski - zupełnie inny adres www a tylko nazwa podobna

Sugerowałbym, że bank-life to ta firma:
IP-GROUP Robert Kałuża

odpowiedz

Środa 3 wrzesień 2014 11:24
Gość
Gość

nie wygląda to przyjaźnie

Skomentuj odpowiedź

Czwartek 4 wrzesień 2014 9:12
Gość
Gość

odpuść sobie są inne pewne firmy

Skomentuj odpowiedź

Niedziela 7 wrzesień 2014 9:39 | Gość

w/g GUS działalność gospodarcza-nieaktywna zawieszona 01.07.2014

Czwartek 25 wrzesień 2014 13:22 | Gość

to jakim cudem mogą w dalszym ciągu naciagać na opłaty 30 zł???
przecież to potwarz ,czemu nikt nie zrobi z tym pożadku,są przeciez urzedy

Czwartek 25 wrzesień 2014 14:06 | Gość

bo żeby oszukiwać ludzi to nie trzeba mieć pozwoleń :)

Czwartek 25 wrzesień 2014 14:08 | Gość

ale to chyba nie ta sama firma jest bank-life.pl i banklife.pl

Poniedziałek 29 wrzesień 2014 15:47 | Gość

BANKLIFE, BANKLIVE, BANKLIFE DORADCY FINANSOWI, BANKLIFE HOUSE, ZDROWIE OK ZBIGNIEW MATELSKI - to pełna nazwa tej firmy

Piątek 24 lipiec 2015 11:55 | Gość

działalność jest zawieszona, sprawdziłem w rejestrze dg

Wtorek 17 listopad 2015 13:57 | Gość

jeśli masz jakąś pewną to daj namiary potrzebuję 50 tys

odpowiedz

Czwartek 25 wrzesień 2014 18:24
Gość
Gość

Ale firma nawet z zawieszoną działalnością może wystawiać i otrzymywać faktury Vat, dlatego też mogą żądać nadal opłat.

Skomentuj odpowiedź

Poniedziałek 29 wrzesień 2014 11:07 | iwka

Uwazam ,ze ,zeruja na naiwnnych co potrzebuja gotówki szybko ,a nie moga wzić w normalnym banku.Wysłałam naiwna sms który wiadomo ile kosztuje ,i zeby udzielili odpowiedz mysle ze takich sms trzeba wysłąc wiecej ,na maila w ogóle nie odpowadaj!żenada!omijajcie takich oszustó z daleka i nie wysyłajcie sms!!!

Poniedziałek 29 wrzesień 2014 11:32 | Gość

jak to? zawieszona firma może normalnie działać? to co oznacza samo zawieszenie?

Niedziela 11 styczeń 2015 14:49 | Gość

nie chcę uprawiać polityki,ale to są efekty zakładania firm przez internet

odpowiedz

Piątek 26 grudzień 2014 18:52
oszukana
oszukana

nic nie sprawdzają i nic nie pożyczają, jeszcze im trzeba zapłacić, to zwykli oszuści,mnie oszukali więc zgłosiłam sprawę na policji

Skomentuj odpowiedź

Środa 25 marzec 2015 10:57 | Gość

jak mogłeś się na to nabrać?

odpowiedz

Niedziela 28 grudzień 2014 13:54
OlaWozniak
odpowiedział/a:
OlaWozniak

Wg polskiego prawa działalność firmy można zawiesić od 30 dni do 24 miesięcy. Często zawiesza się działalność kiedy kończą się ulgi na ZUS. I teraz to co was najbardziej zaciekawiło. Podczas zawieszenia firmy przedsiębiorca "ma prawo wykonywać wszelkie czynności niezbędne do zachowania lub zabezpieczenia źródła przychodów". Czyli może nadal zdobywać klientów. Kolejne prawo "przyjmować należności lub obowiązek regulować zobowiązania, powstałe przed datą zawieszenia wykonywania działalności gospodarczej" - w tym wypadku chodzi o pożyczki, które już zostały udzielone i ściągać z nich należności. Oraz "ma prawo osiągać przychody finansowe, także z działalności prowadzonej przed zawieszeniem wykonywania działalności gospodarczej". Także jak widać wedle polskiego prawa taka firma nawet zawieszona może sobie działać dalej. Najlepiej jak usłuchacie podanych tu przestróg.

Skomentuj odpowiedź

Poniedziałek 29 grudzień 2014 20:24
Gość
Gość

No i trzeba zaplacic 30 zl za sms i ciekawe co dalej z tym fantem bedzie.Bral ktos od nich pozyczke i ja dostal

Skomentuj odpowiedź

Niedziela 11 styczeń 2015 14:48 | Gość

nikt nie dostał ! sprawa jest w prokuraturze

odpowiedz

Środa 11 luty 2015 14:19
xxx
xxx

Bardzo podobne są także inne oferty w internecie - zawsze ten sam regulamin,te same opłaty.
Drogie telefony,sms-y,opłaty - wystrzegać się lepiej takich firm

Skomentuj odpowiedź

Piątek 24 lipiec 2015 1:10 | Gość

To zgłośmy to bo będą nabierać innych złodzieje Bank Life żenada

odpowiedz

Czwartek 12 luty 2015 11:06
PozyczkiOpinie
odpowiedział/a:
PozyczkiOpinie

My również nie polecamy, opinie mówią same za siebie!

Skomentuj odpowiedź

Niedziela 15 luty 2015 18:34
gość
gość

No firma ma bardzo złe opinie... kupe kasy wydajesz na rozmowę z call center, a tu jeszcze haczyk za haczykiem, a w efekcie nic nie dostajesz. Ale chyba ktoś ich powinien do sądu podać za nazwę bank, bo jeśli firma nie ma statusu banku to nie może się tak nazywać.

Skomentuj odpowiedź

Piątek 24 lipiec 2015 0:54 | Gość

Bank life to naciągacze

Piątek 24 lipiec 2015 0:58 | Gość

Zgłośmy to na policję bo oni mają kilka stron i naciągają ludzi na sms zm 30 zł w całej Polsce

Piątek 24 lipiec 2015 11:34 | azalia

wpłacilam te 30 zł i nic,zwykłe naciągactwo. Za to na meila przyszło z 10 podobnie szemranych ofert,gdzie trzeba wpłacić 30 zl przy rejestracji

Piątek 24 lipiec 2015 11:53 | Gość

napisz jakie to firmy żeby wszyscy wiedzieli

odpowiedz

Piątek 11 wrzesień 2015 7:56
kinga
kinga

Zdecydowanie odradzam. Nie jest to "bank" udzielający pożyczek, ale wyciągający od naiwniaków kasę. Sms-y są drogie, a rozmowa weryfikacyjna trwa ok. 10 minut. W ten sposób na dzień dobry wyskakujesz z 80 zł. Panienka poinformuje, że sponsorzy oddzwonią, ale niestety nie ma na to gwarancji. To działa jak np. teleloteria lub sms-owy konkurs. Najczęściej nic z tego nie masz. pensji też. ODRADZAM!!!. Pozdrowienia

Skomentuj odpowiedź

Sobota 12 wrzesień 2015 12:45
OlaWozniak
odpowiedział/a:
OlaWozniak

W sumie zawsze mnie zastanawiało jakim cudem oni funkcjonują pod nazwą "Bank Life"... nazwa Bank jest zarezerwowana tylko dla placówek, które spełniają wymogi bankowe. Kryteriów jest wiele, a Bank Life na pewno ich nie spełnia.

Skomentuj odpowiedź

Niedziela 13 grudzień 2015 22:57 | Miiiii

Własnie sie zarejestrowalam na bank-life i widze, 30zl oplata manipulacyjna i zapalilo mi sie czerwone swiatelko.. I na szczescie nie dalam im tego czego chca.. 

Poniedziałek 14 grudzień 2015 16:58 | Gość

i słusznie! nie nabijajcie kieszeni oszustom!

odpowiedz

Sobota 19 grudzień 2015 14:10
Gość
Gość

Poziom niewiedzy naszego społeczeństwa jest zatrważający, takie twory jak bank life zalatują na kilometr kantem i nie powinno być w ogóle takiego pytania czy warto u nich brać pożyczkę! Ludzie przecież to jest zwykłe oszustwo! Ktoś założył pseudo pożyczki w dodatku w nazwę wplótł słowo bank co jest chyba nawet zabronione, wymyślił jakieś naiwne zasady gdzie trzeba wysyłać smsy za kilkadziesiąt złotych żeby przejść procedurę weryfikacyjną czy dalej ubiegania się o pożyczkę, a faktem jest to że żadnej pożyczki nikt w bank life nie dostał i nie dostanie, bo to nawet nie jest firma, to jest strona widmo której celem jest kasowanie frajerów na drogie smsy i nic więcej! Miejcie swój rozum i nie dajcie się naciągać na takie kanty. Takich stron jak Bank life jest wiele w internecie i każda działa tak samo. SMS za kilkadziesiąt zł, przemnożony przez liczbę naiwniaków dziennie i gość siedzi i się śmieje z was że dajecie się wciągnąć w ten kant! Nie wysyłajcie żadnych SMSów! Nie rejestrujcie się! Nie oddawajcie oszustom waszych danych osobowych, bo możecie się zdziwić pewnego dnia, że macie jakieś pożyczki do spłacenia, których nigdy sami nie zaciągaliście! Nie wierzycie, to sami poczytajcie o tym w wielu miejscach na różnych stronach!

Skomentuj odpowiedź

Poniedziałek 3 lipiec 2017 14:30
Gość
Gość

no i chyba się doigrali, bo ich strona nie działa

Skomentuj odpowiedź

Podobne pytania

Lombard66 - jakie macie opinie?

odpowiedział/a: gość; Poniedziałek 5 czerwiec 2017 22:58

KredytOK - jakie macie opinie?

odpowiedział/a: Gość; Poniedziałek 29 sierpień 2016 21:41

Pożyczka Koliber, jakie macie opinie?

odpowiedział/a: gość; Niedziela 9 październik 2016 16:52

Ferratum Bank - jakie macie opinie?

odpowiedział/a: Gość; Poniedziałek 26 czerwiec 2017 22:47

do50000.pl - jakie opinie?

odpowiedział/a: Kasia73; Piątek 9 wrzesień 2016 12:06