Avalia - jakie macie opinie?

Najnowsza odpowiedź: Środa 30 styczeń 2019 10:13
Gość
Gość

Czy miał ktoś styczność z pożyczką w Avalia? Czy możecie coś powiedzieć na jej temat, jakieś opinie? warto czy nie warto?

Napisz odpowiedź

Środa 5 lipiec 2017 14:20
Gość
Gość

Firma Avalia udziela pożyczek tzw domowych, czyli na podobnej zasadzie jak Provident lub Bocian. Nie sprawdzają BIK, ale zauważyłam też że nie wymagają zaświadczenia o zarobkach. Do klienta podchodzą indywidualnie, na stronie internetowej brak szczegółowych informacji o pożyczce, oprocentowaniu, spłacie itp a dla mnie to minus, nie lubię niedomówień i niejasności

Skomentuj odpowiedź

Czwartek 6 lipiec 2017 16:25
Gość
Gość

polecam, kasa szybko od ręki

Skomentuj odpowiedź

Czwartek 3 sierpień 2017 14:17 | Gość

napisz coś więcej, jakie oprocentowanie ma avalia czy porównywalne jak w providencie? czy avalia opłaca się bardziej? nic nie mogę znaleźć w internecie o ich pożyczkach, nie ma żadnych opinii

odpowiedz

Środa 30 sierpień 2017 19:34
Gość
Gość

stosuje niedozwolone, praktyki np upomnienie koszt 35 zł, są niezgodne z prawem .Koszty poza odsetkowe są niezgodne z ustawą z dnia12.05.2011, przewyższają te koszty o połowę.Można pozwać firmę albo samemu upomnieć się o swoje.NIE POLECAM

Skomentuj odpowiedź

Czwartek 31 sierpień 2017 20:58 | gość

Na ich stronie też nie ma żadnych kosztów, a powinny być napisane te przykładowe taki jest teraz obowiązek. Widać od razu, że coś ukrywają.

odpowiedz

Środa 30 sierpień 2017 19:34
Gość
Gość

stosuje niedozwolone, praktyki np upomnienie koszt 35 zł, są niezgodne z prawem .Koszty poza odsetkowe są niezgodne z ustawą z dnia12.05.2011, przewyższają te koszty o połowę.Można pozwać firmę albo samemu upomnieć się o swoje.NIE POLECAM

Skomentuj odpowiedź

Czwartek 8 marzec 2018 8:25 | xxxx

Ja dzwonilam na infolinie byl u mnie pan wypisal wniosel i mial sie odezwac i do tej pory od przed wczoraj nie odezwal sie. I nie wiem co jest grane na jakiej zasadzie pam/pani podpisal ta umowe z avalia?

Środa 30 styczeń 2019 10:13 | Gość

I jak dostałeś Pan tą pożyczkę z Avali????

odpowiedz

Podobne pytania

Lombard66 - jakie macie opinie?

odpowiedział/a: gość; Poniedziałek 5 czerwiec 2017 22:58

KredytOK - jakie macie opinie?

odpowiedział/a: Gość; Poniedziałek 29 sierpień 2016 21:41

Pożyczka Koliber, jakie macie opinie?

odpowiedział/a: gość; Niedziela 9 październik 2016 16:52

do50000.pl - jakie opinie?

odpowiedział/a: Kasia73; Piątek 9 wrzesień 2016 12:06

Money Man - jakie opinie?

odpowiedział/a: Alan; Czwartek 4 maj 2017 20:40